Nieuws van de oudergroep

Oudergroep? Wat, wie, waar, wanneer, … ?

De oudergroep is een dynamische groep van ouders die op vrijwillige basis, samen met de directie en het schoolteam, wil meewerken aan het onderwijs- en opvoedingswelzijn van onze kinderen op onze school.

De oudergroep organiseert elk schooljaar een aantal activiteiten. Bedoeling is kinderen en ouders ook buiten de schooluren een keertje samen te brengen. Zo leer je elkaar vanzelf op een andere, meer ontspannen manier kennen. Maar natuurlijk ook om geld in het laatje te brengen: ter ondersteuning en verfraaiing van projecten op school. Denk maar aan de speelplaats, steps, … .

Heb je vragen of opmerkingen over de school of de werking ervan? Dan kun je natuurlijk zelf naar de directie of het schoolteam stappen. 

Vind je de drempel te hoog? Spreek dan gerust iemand van de oudergroep aan of vul het contactformulier in. Op de volgende vergadering van de oudergroep komt jouw vraag of opmerking aan bod. We houden je op de hoogte van de resultaten.

Grootoudersfeest

In oktober vindt het jaarlijkse grootoudersfeest plaats. Twee halve dagen zetten de kleuters hun grootouders in de bloemetjes en trakteren ze hen op een fantastische show.De oudergroep staat in voor de catering. In de praktijk komt dit neer op:
– thee en koffie zetten    
– tafels opstellen    
– dranken inschenken
– alles een beetje mee in goede banen leiden    
– op het einde opruimen en afwassen

Hiervoor en ook voor andere activiteiten doet de oudergroep een beroep op ouders die vrijwillig en vrijblijvend enkele keren per jaar een handje toesteken. Ideaal als je het niet ziet zitten om elke maand te vergaderen, maar wel nauwer betrokken wilt zijn bij de school van je kinderen.

Kerstfeest

Op een vrijdagavond in december organiseert Mariagaarde traditiegetrouw een Kerstfeest. Gezelligheid en een aangename, warme sfeer staan dan centraal. Ouders en leerkrachten kunnen eens babbelen in een ontspannen sfeer en voor de kinderen staan er leuke activiteiten op het programma. De oudergroep voorziet een natje (lekkere glühwein, warme chocolademelk, hartverwarmende jenever, verse soep,…) en een droogje (hot dogs, poffertjes en een verrassingsgerecht van de leerkrachten). Alle leden van de oudergroep, leerkrachten en vrijwilligers zijn verantwoordelijk voor de opstelling en de bemanning van de kraampjes en de opruim ’s avonds. 


koekjesverkoop

Een traditionele koekenslag ! 

Lentefeest

Het lentefeest is het schoolfeest van Mariagaarde.  Op het programma: optredens van de schoolkinderen, springkastelen, spelletjes, een tombola-trekking, lekkere hapjes & drankjes en – vooral – héél véél gezelligheid en plezier.

De oudergroep staat traditiegetrouw in voor de catering. Vorige jaren bestond het menu wisselend uit hamburgers, frietjes, pita, smoskes, verse popcorn.  Maar ook ouders maakten soms het eten en de desserten! De oudergroep heeft elk jaar nood aan enkele tientallen ouders die tijdens het lentefeest willen meehelpen in een van de drank- of eetkraampjes.