Schoolorganisatie
Klassenraad
De klassenraad bestaat uit directie en de leerkrachten van de betrokken leerlingengroep. De opdracht bestaat er in leerlingen te bespreken, getuigschriften toe te kennen en tuchtmaatregelen op te leggen.
Personeel
Dit zijn de actieve leerkrachten, de leden van de administratie en het ondersteunde personeel (middagtoezicht, onderhoud, ...).
Schoolraad
Voor de mandaatperiode 20017-2021, is er in onze school geen schoolraad. Dit wegens een tekort aan kandidaten.
Beroepscommisie
Onze school maakt deel uit van het Lokaal Overleg Platform. Het contactadres is: LOP - Lange Gasthuisstraat 29 - 2000 Antwerpen
Voor klachten rond weigeringen of doorverwijzingen kunt u steeds terecht bij de Commissie Leerlingenrechten - Koning Albert-II laan 15 - 1210 Brussel.
Leerlingenparlement
Dit zijn leerlingen uit klasgroep 4, 5 en 6 die gekozen worden door de kinderen en samen met de zorgleerkracht en SES-leerkracht overleggen hoe ze het schoolleven kunnen verbeteren. Meer info daarover is te vinden op de pagina van het Leerlingenparlement.
Oudergroep
Onze school kan steunen op een hardwerkende oudergroep. Meer info daarover is te vinden op de pagina van de Oudergroep.
Het CLB
Meer info daarover is te vinden op de pagina van het CLB.
Leerlingengroepen
In de kleuterschool zijn de klasgroepen heterogeen samengesteld: twee leeftijden, jongens en meisjes in één groep. In de lagere school werken we volgens het jaarklassensysteem (per leeftijd).
De directeur beslist samen met de klasleerkracht en de zorgleerkracht in welke klas een leerling wordt opgenomen. In samenspraak met de klassenraad beslist de directeur over het advies zittenblijven van een bepaalde leerling.
De leerlingengroepen worden opgevolgd door de klasleerkracht, maar tevens indien nodig tijdens het multidisciplinaire overleg (MDO). Bij dit overleg zijn betrokken: de klasleerkracht, de SeS-leerkracht, de zorgcoördinator, het CLB, de beleidsondersteuner en de directie. Hier worden afspraken gemaakt om een kind beter te kunnen opvolgen (zorgverbreding) en adviezen gegeven naar de ouders toe.
Leerlingengroepen kunnen heringedeeld worden op basis van een gewijzigde instroom.
Schoolveranderingen
Schoolveranderingen worden onmiddellijk toegestaan.
Bij schoolverandering, tussen de eerste schooldag van september en de laatste schooldag van juni, is de nieuwe inschrijving rechtsgeldig de eerste schooldag nadat de directie van de nieuwe school de schoolverandering schriftelijk heeft meegedeeld aan de directie van de oorspronkelijke school. De mededeling gebeurt ofwel aangetekend schrijven of bij afgifte tegen ontvangstbewijs. In geval van betwisting geldt de datum van de poststempel van het aangetekend schrijven of de datum van het ontvangstbewijs. (decreet 20-10-2000).
Onderwijs aan huis
Een leerplichtig kind uit het lager onderwijs heeft recht op tijdelijk onderwijs aan huis (4 lestijden per week) indien: