Scholengemeenschap

VZW Katholiek Onderwijs Deurne

Het schoolbestuur is de eigenlijke organisator van het onderwijs in onze school.
Het is verantwoordelijk voor het beleid en de beleidsvoering en schept de noodzakelijke voorwaarden voor een goed verloop van het onderwijs.
Bijna 4000 kinderen en 300 beroepskrachten zoals directie, leerkracht, administratief - en onderhoudspersoneel maken er deel van uit.
Vele ouders en familieleden zijn hierbij betrokken, vele vrijwilligers in oudercomités, raden en schoolcomités maken zich dienstig. We mogen zeggen dat het vrij onderwijs te Deurne erg belangrijk is.
In de ontwikkeling van de parochies ontstonden er 3 parochiale jongensscholen en meerdere meisjesscholen van de Zusters van Vorselaar en de Zusters Apostelinnen.
In 1974 kwamen deze scholen samen onder één schoolbestuur: Katholiek Onderwijs Deurne.
Sinds 1992 werd ook het beheer van de gebouwen aan de decanale vzw overgedragen.
Het dagelijks beheer gebeurt door de plaatselijke directies en de afgevaardigde beheerder. De raad van bestuur komt ongeveer tienmaal per jaar samen en neemt de beslissingen voor het bestuur.

Onze school behoort samen met alle katholieke scholen van Deurne tot dezelfde scholengemeenschap:

V.Z.W. Katholiek Onderwijs Deurne
Herentalsebaan 480 - 2100 Deurne

Coördinerend directeur:   Bernaerts Kris
Voorzitter:   Wouters Jaak
Gedelegeerd bestuurder:   Peeters Julien

Eindverantwoordelijke voor het schoolgebeuren
zij doet een beroep op de eigen begeleiding

Basisscholen van de scholengemeenschap KOD

Axi-Joma:   St-Fredegandusstraat 32 - 2100 Deurne